fbpx

Tibeti jóga – Az érzékelés kifinomulása

Tibeti jóga – Az érzékelés kifinomulása

Kovács Endre jóga oktatási stílusa bevezet a jógázás megnyugtató és egyben felpezsdítő világába. A Kum Nye szemléletén keresztül a jógázás nem mesterkélt kényszer, erőfeszítés és túlélés, hanem felszabadító, tápláló felfedezése önmagunknak. A Kum Nye a tibeti jógák sokszínű rendszerének lényegét mutatja be. Célja, hogy az ellazultság, az egészség, az életerő, az életöröm, a koncentráció és az ösztönös tapasztalati bölcsességünk rövid idő alatt aktiválódjon, és a hétköznapokban is természetesen áramoljon.

A csoportos órákon alkalmazott gyakorlatok egyedien nyitják meg energiaközpontjainkat, stimulálva azok harmonikus működését. Megtanuljuk az érzetek követését és kiterjesztését, erős mozgásos és nyugalmi kitartásos gyakorlatokat kombinálunk, légzésgyakorlatokkal növeljük tudatosságunkat és a tapasztalataink erejét. Önmasszázst is alkalmazunk meditatívan megélve a finomabb érzékelést.

A Kum Nye Jóga testünk karbantartásán túl remekül segít elidőzni a jelen pillanatban, amit a Kum Nyé-ben Vibrant Alivnessnek, vagyis Életteli Létezésnek hívunk. Az érzékelés kifinomulásával ebben a szemlélődő állapotban – amely a minőségi fotózás alappillére (főként a riport, az autonóm-riport és a szubjektív vagy szerzői fotó műfajában) – nő a koncentrációs képességünk és élesedik a figyelmünk.